Home » » Meta Tag Oluştur

Meta Tag Oluştur

Site nasıl kurulur?İnternet sitesi nasıl kurulur?

Site kurumu 2.bölüm
Birinci bölümde sitemizi kurduk.Şimdi sitemizi biraz güçlendireceğiz.Sitemize daha bir şey yazmadan diğer yapılması gerekenlere bir göz atalım.Şu an sitemizi kurduk ve işin arka planını mutfağını bir düzenleyelim.

Siteniz ne üzerine ise onunla ilgili anahtar kelimeler toplamanız gerek.Biz burada diyelim ki bir yemek sitesi kurduk bu örnek üzerinden gidelim.Bulacağımız anahtar kelimelerde yemekle ilgili olmalı tabi.Peki ne işimize yarayacak bu anahtar kelimeler? Bu anahtar kelimelerle bir meta tag oluşturacağız.

Meta Tag Nedir?

Meta tag kısaca arama motorlarının sitemizi bulmalarını sağlayan anahtar kelimelerdir.Sitemiz yemek üzerine dedik ve bizim anahtar kelimeleri toplamı yemekle ilgili olmalı ki arama motorlarında gezinen insanlar yemek kelimesi girdiklerinde arama sonuçlarında sizinde siteniz gözükebilsin.

Meta taglar bloğumuzun css kodlarının içine <head> ile </head> kodları arasına kaydedilir.Bizde baştan meta tag oluşturacağız ve bu topladığımız yemek ile ilgili anahtar kelimeleri meta taga yerleştireceğiz.Alttaki resimde bir meta tag oluşturucu görmektesiniz.Arama motorlarında meta tag oluşturucu diye arattığınızda karşınıza bu şekilde sitelerin vermiş oldukları meta tag oluşturucular çıkacaktır ücretsiz ve kolayca kullanabilirsiniz.


Şimdi örnek olarak bir meta tag oluşturalım ve kurduğumuz sitemize bunu yerleştirelim.Yemek sitesi örneğinden gidiyoruz ve ilk önce resimde gördüğünüz gibi sitemizin ismini yazmamız gerekiyor.Site ismimiz Bekar mutfak olsun buna göre meta tagımız aşağıdaki gibi kodlardan oluşacak.

<title>Bekar Mutfak</title>
<META NAME="keywords" CONTENT="yemek,yemek tarifleri,zeytinyalı yemekler,resimli yemek tarifleri,ev yemekleri"/>
<META NAME="description" CONTENT="En nefis ev yemekleri sitesi!"/>
<META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="TR"/>
<META NAME="author" CONTENT="Bekar Mutfak"/>
<META NAME="distribution" CONTENT="Global"/>
<META NAME="copyright" CONTENT="Bekar Mutfak"/> 

Bu meta tagı biraz anlatayım bilmeyenler için.

  1. İlk sırada sitenizin ismini yazıyorsunuz gördüğünüz gibi Bekar Mutfak yazdık site ismi olarak.
  2. Yemek sitemizin anahtar kelimelerini sıraladık.Burada dikkat etmeniz gereken husus bu kelimeler sitenizin içeriğiyle aynı olmalı yani ne konuda yazıyorsanız o kelimeler yoğunlukta olmalı ve aralarını virgülle ayırarak 25 kelimeyi geçmeyiniz.Ben burada örnek olsun diye az kelime yazdım.Bazı abartanlar var yazıyorlar da yazıyorlar siz yapmayın.
  3. Description kısmı bu sitenizin sloganıdır.Yani sitenizi en iyi anlatan cümle.Ben burada "En nefis ev yemekleri sitesi!" gibi yazdım.Sizde böyle kısa ve anlamlı sitenizi tanıtan cümleler oluşturun.
  4. Diğer kısımları da örnekteki gibi doldurun.İsterseniz bu örneği kendi kelimelerinizle değiştirerek kullanabilirsiniz.Size kolaylık olsun diye değiştireceğiniz kısımları kırmızı ile belirttim.
Meta tagımızı oluşturduk şimdi bunu sitemize ekleyelim.Yine sıradan gidelim.
  • Blogger'a giriş yaptıktan sonra Şablon butonuna tıklıyoruz açılan sayfada HTML'yi Düzenle butonunu göreceksiniz onu tıklayarak sitemizin kodlarının olduğu sayfaya giriş yapıyoruz.
  • Kodların en başında <head> kodunun hemen altına oluşturduğumuz meta tagı yapıştırıyoruz ve kaydet diyerek işlemi bitiriyoruz.
Eğer açılan sayfada kodu bulamazsanız CTRL+F yaparak çıkan arama kutusuna <head> kodunu yazarak enterlayın kod karşınıza çıkacaktır.İşlemimiz bu kadar, bir nebzede olsa arama motorlarına burada bende varım dediniz. 

Artık yazılarınızı yazmaya başlayabilirsiniz.Yazımıza üçüncü sayfayla devam edeceğiz...


Etiketler: Site kurma,meta tag,anahtar kelime,meta tag oluşturucu




0 comments:

Yorum Gönder