Home » » Google Glass

Google Glass

27.07.2014

Google Glass buralarda yasak!

Google Glass çıktığı günden beri hakkında konuşturmakta.Google Glass'ı üreten firma insanlığa katkısını düşünerek tasarladığı bu ürünü,insanların onu kötü amaçları için kullanacağını hesapladı mı acaba?

Google Glass bildiğiniz gibi bir gözlük çerçevesine sabitlenerek oluşturulmuş bir teknoloji ürünü.Google Glass'ın yaptıklarını sayacak olursak Android işletim sistemine sahip ürün ellerinizi kullanmadan fotoğraf çekiyor,mesaj gönderiyor,video kaydediyor,adres tarifi yapıyor,arama yapıyor tabi şimdilik.

Google Glass'ın tüm bunları yapması için ona bir komut veriyorsunuz.Google Glass''a "Okay Glass" dediğinizde komutlarınızı yapmaya başlıyor.Sinema salonlarında,Amerika'da kumar salonların da.Google Glass buralarda yasak!

Gözlük sektörü boş durur mu?

Google Glass bir gözlüğe monte edilmiş halde piyasaya tanıtılınca gözlük sektörü boş durur mu?Gözlük sektörünün devleri Luxottica Group bu işe talip oldu.Luxottica Group'un gözlüklerini biz Türkiye'de en çok Ray-Ban markasıyla tanıyoruz.

Google Glass'ın piyasaya çıkışı bir çok yazılım işiyle uğraşan kimseyi de harekete geçirdi.Nasıl cep telefonları ilk çıktığında büyük ve ağırdı ama yeni olduğu için, biz kullananlara tuhaf gelmiyor du.Google Glass'ta bu yeni haliyle bize yabancı gelmiyor. Bunun farkını ileri ki yıllarda ürün geliştirildikten sonra anlayacağız.Şimdilik bunu fark etmiyoruz.

Çıkış sebebinden sapacağına inanıyorum

Google Glass teknoloji dünyasında yeni bir çağ açacak.Tabi ürün iyi niyetle kullanılması dileğiyle.Örnek olarak internetin Amerikan askerlerinin kendi aralarında haberleşmesi için yapılmış olması veya Facebook'un sadece okul çevresinin birbirini takip etmesi için çıkarılmış olması.Geldikleri son noktayı görüyoruz şu anda.
Google Glass'ın da ben ileri ki senelerde çıkış sebebinden sapacağına inanıyorum.

Yazan Murat Marti





0 comments:

Yorum Gönder