Home » » Blogger da resimleri etiketleme

Blogger da resimleri etiketleme

Blogger da resimleri etiketleme
Blogger da resimleri etiketleme
Blogger da resimleri etiketleme.Blogger da resimleri etiketleme işlemini kısaca anlatayım.

Baştan bu işlem bizim ne işimize yarayacak onun üzerinde biraz duralım.Yazılarımıza çeşitli resimler,görseller ekleriz.Bunu elinizden geldiğince yapmaya çalışın zaten.

Görsellik bir yazıya daha güzel anlamlar katar fakat çoğumuz sadece resmi ekleyip yazımızı yazıp yayınlarız.İşte bu şekilde yayına verilmiş bir yazıda Google botları (İndexleyen böcekler) sadece yazınızın başlığı veya anahtar kelimelerinizi yani yazınıza uyguladığın SEO kısımlarını dikkate alcaktır.

Halbuki resimler madem yazımızın vazgeçilmezi neden bunu es geçeriz?

Yazınıza resimleri eklediğinizde resmin üzerine bir kez tıklayınız.Karşınıza resimde görüldüğü gibi bir ayar bandı çıkacaktır.

Burada bakın başlık ekle kısmı var buraya yazınızın başlığını veya resimle ilgili bir başlık atabilirsiniz.Burayı boş bırakmayın derim.

Daha sonra hemen sağ tarafta Özellikler kısmı var buraya tıklayın
burada da karşınıza alt resimdeki gibi bir kısım çıkacaktır.


Birinci kısımda Google arama yaptığında resminizi etiketlediğiniz için sizin yazınızdaki resmi tanıyacaktır.İkinci kısma da yedek bir etiketleme kelimesi giriniz.Bu da alternatif olacaktır resminiz için.

Bu basit işlem resimlerinizin trafiğini arttıracak ve düzenlenmiş bir resim olacaktır.Bu yazınızın SEO durumunda da önemli bir çalışmadır.Kolay Gelsin...




0 comments:

Yorum Gönder