Home » » Blogger özel şablon slayt ayarları

Blogger özel şablon slayt ayarları

Özel şablonlarda slayt resimlerini değiştirme

Blogger özel şablon slayt ayarları.Blogger blogspot kullanıyorsanız çoğu zaman bu sitelere özel şablonlar ekleriz.İşte bu özel şablonlarda bulunan slaytlar,kendi kayıtlı olan resimleri gösterirler.Böyle olunca slaytta ekli olan resimler bizim sitemizin içeriğini yansıtmadığı için değiştirilmesi gerekir.

Bu yazımda slaytta bulunan resimler nasıl değiştirilir? Onu anlatacağım.Örnek olarak bir kardeşimizin sitesindeki slayttan yola çıkarak anlatımı gerçekleştireceğim.Hem o bunları değiştirsin hem de böyle sorunu olan arkadaşlar faydalansın.

 Slaytımız bu.Bu slaytta 3 adet resim bulunmakta ve bu resimlerin boyutu 940x400 ebatında.Sizde bu resimleri değiştireceğiniz zaman bu ebatta resimler seçmelisiniz.Bu nokta önemli küçük bir resim seçerseniz.Slaytta yarım gözükür.Önce resimlerinizi hazırlayın.Bu ebatta ki resimleri Google görsellerde veya Yandex görsellerde bulabilirsiniz.Şimdi gelelim nasıl yapılacağına bunları sıralayarak anlatayım.



Öncelikle koyacağınız resimleri bulun ve bunların resim urlesini kopyalayıp bir kenara kaydedin.
Resim urlesini alma: koyacağınız resmin üzerine mouse getirin ve sağ tıklayarak Resim Url'sini kopyala tıklayınız.
  1. Yukarıda ki resimden sırayla gidelim.Önce Şablon yazısına tıklayın.
  2. Açılan sayfada görüldüğü gibi HTML'yi Düzenle butonu var tıklayın.
  3. Burada arama kutusu açacağız.Bunun için klavyede bulunan CTRL tuşuna basılı tutarak F'ye basın.
  4. Slayttaki resmin urlsini kopyalayayıp bu arama kutusuna yapıştırın ve Enter yapın.
  5. Slayt resminin urlsini bulacaktır.
  6. Bulduğunuz resmin urlsini yazımın başında söylediğim gibi kendi resminizin urlsini yapıştırıp sayfanın üstünde bulunan Şablonu Kaydet butonuna tıklayın.
İşlem bu kadar bu örnek slaytta 3 adet resim vardı.Üçünü değiştirmek için aynı işlemi yapacaksınız.
Bu örnek aldığımız slaytın resim kodları sitenin ana css kodlarının içinde, aşağıdaki resimde gibidir.Sadece turuncu renkle işaretlediğim kısımları değiştirilecek.Resim urlsinin altında görüldüğü gibi ( Enter Slide 1 Title Here) resim yazısı var.Burayı silerek, kendi resim açıklamanızı yazacaksınız.Kolay Gelsin.


Benzer Yazılar: Blogger Dersleri




4 comments:

  1. Emeğiniz için teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Tülay Hanım ilginiz için...

      Sil
  2. Slayt resminin urlsini bulmadı hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhsin Ali senin sorununu çözeceğiz.Slaytın urlsini bulamadıysan senin slayt resminin altında ENTER SLIDE 1 TITLE HERE yazısı var.Yapacağın işlemi bak sırasıyla yazıyorum. Ayarlara gel - Şablon yazan yere tıkla - HTML'yi Düzenle tıkla sitenin kodları çıktı karşına.Şimdi arama kutusu açmak için klavyede CTRL basılı tutarak F yap.Arama kutusu çıktıysa içine yukarıda verdiğim ENTER SLIDE yazısını yapıştırıp Enter tuşuna bas.Mutlaka bulacaktır.Oradan hem bu yazıyı değiştir ne yazacaksan biraz üstünde slaytı urlsi var hem onu değiştir.Yinede yapamazsan bu @bannerekle twitter adresinden ulaş bana daha çabuk anlaşırız tamam mı?.Kolay gelsin.

      Sil